Bilde: Pixabay.com, CC0

Innholdet i episoden

I denne podcast-episoden er det sammensatte tekster som er temaet, og Stine og Maja snakker om sammensatte teksters plass både i norskfaget og i hverdagslivet. Spørsmål som blir tatt opp i episoden er blant annet: Hva kjennetegner gode og dårlige sammensatte tekster? Hva er egentlig «modalitet» og «semiotisk ressurs»? Og hvordan kan sammensatte tekster analyseres? Til slutt i episoden kommer Stine og Maja så vidt inn på vurdering av sammensatte tekster og hvorfor det kan være utfordrende. (Det er fullt mulig at vurdering av sammensatte tekster kan bli tema for en helt egen episode seinere!)

I episoden nevnes Hjørdis Hjukse og hennes masteroppgave Hva genererer kvalitet i multimodalitet. Kan vi enes om noen kriterier? Vurdering av sammensatte elevtekster. Den kan leses i sin helhet her. Med tanke på vurdering av elevtekster passer det å minne om at det fins gode ressurser for tekstvurdering, se f.eks. http://norm.skrivesenteret.no/

Bonusmateriale

I den siste delen av episoden nevner Maja et undervisningsopplegg med utgangspunkt i Isslottet av Tarjei Vesaas. Malen som Maja hadde laget, og som var utgangspunkt for den sammensatte nyhetsteksten som studentene hennes skulle lage, fins under, og den må gjerne gjenbrukes fritt eller endres slik at den passer til arbeid med andre litterære tekster.

Legg igjen en kommentar